• Gasilska ulica 10, 1292 Ig
  • 01 286 44 50
  • kz.ig@siol.net

 

Predstavitev

 

Kmetijska zadruga Ig je bila ustanovljena leta 1994, kot ena izmed naslednic KGZ Ljubljana.

Začetki zadružništva na Igu pa segajo v obdobje pred 2.svetovno vojno, ko je bila na Igu Zadruga Mokrc in hranilnica. Zadruga Ig združuje okoli 80 članov. Sedež imamo na Gasilski ulici 10 na Igu.

Naša osnovna dejavnost je odkup in prodaja kmetijskih pridelkov. Odkupujemo mleko, živino in žita od naših bližnjih kmetov in tudi od drugod. Sodelujemo s slovenskimi mlekarnami in klavnicami. Trudimo se, da z našim strankami poslujemo korektno. Pri svojem delu se držimo se dogovorjenega, smo vestni in zanesljivi. Odkupljeno blago plačamo v 10-ih dneh. Poleg odkupa za klavnico uredimo tudi prevoz za uslužnostno klanje govejih živali. Vsi rejci živali, ki sodelujejo z nami imajo pridobljen certifikat za Izbrano kakovost za goveje meso. Organiziramo tudi kakšen izlet ali predavanje za naše člane in poslovne partnerje. Odkupujem tudi žita (pšenica, ječmen, tritikala, koruza), večje količine za slovenskega proizvajalca močnih krmil.

 
KZ IG 

Pri nas lahko naročite krmila, gnojila, čistila za molžo, semenski program in ostali repromaterial za kmetijstvo. Vedno smo Vam na voljo na tel. številki 051 441 148 ali 041 730/184 ali po e-pošti: kz.ig@siol.net ali nas obiščite osebno.